Mališani iz vrtića Biblioteku ispunili osmehom i dobrom energijom (Video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 11. oktobar 2024. – Poslednji dan obeležavanja Dečije nedelje u bujanovačkoj Biblioteci „14. novembar“ protekao je u znaku naših najmlađih sugrađana. Deca iz vrtića „Naša radost“, iz albanskih i srpskih grupa, ispunila su malu salu biblioteke osmehom, pesmom, pozitivnom energijom i porukama ljubavi i tolerancije.

 

-Deca su nacrtala drvo na kome su lepila srca kao simbol ljubavi i tolerancje, želeći da pokažu da treba svi da se vole i poštuju, kao što se i oni u vrtiću svi zajedno igraju i druže i među njima ne postoji razlika – ushićena je jedna od vaspitačica.

Dečija nedelja u Biblioteci: Srednjoškolci o ljubavi i toleranciji

Mališani su, nakon što su razgledali knjige i slikovnice u biblioteci, imali priliku i da uživaju u predstavi „Šarena lopta“, koju su za njih pripremili učenici petog razreda OŠ „Branko Radičević“.

-Poruka naše predstave je da su sva deca ista nebitno kako izgledaju, šta rade i kakva su, jer svako dete voli da radi iste stvari, da se igra, peva i da se zabavlja – rekla je za naš portal učenica Petra Todorović.

Deca sa planete Balti, poučna priča o toleranciji (Video & Foto)

Podsetimo, Dečija nedelja se ove godine obeležava pod sloganom „Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!“.

Biblioteku „14. novembar“ su u toku ove nedelje posetili i učenici bujanovačkih osnovnih i srednjih škola, koji su kroz multietničke radionice, obrađivali teme ljubavi i tolerancije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *