Pajaziti: Sarađivaćemo sa svakim gradom i opštinom u kojima žive Albanci

Bujanovac, 14. oktobar 2024. Predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti prisustvovao je Generalnoj skupštini Zajednice albanskih opština u regionu koja je održana u petak u Tirani. On je rekao da je opština Bujanovac područje od posebnog značaja za albanski narod, s obzirom na geografski i strateški položaj.

-Kao lokalna samouprava koja je od poslednjih izbora u junu ove godine pod mojim rukovodstvom, bićemo usmereni na temeljnu i snažnu saradnju sa svakim gradom i opštinom u kojoj žive Albanci u ovom delu Balkana i Evrope – poručio je Pajaziti u svom govoru.

Opština Bujanovac iz budžeta plaća 10.000 evra za članstvo u Zajednici albanskih opština

Zajednici albanskih opština u regionu, kako je ranije saopšteno, primarni cilj je ekonomski razvoj i turizam. Opština Bujanovac je član od 2021. godine, a tu su i kosovske opštine Priština, Peć, Prizren, Uroševac i Đakovica, albanske Tirana i Đirokastra; Tetovo, Čair i Gostivar u Severnoj Makedoniji; Tuzi i Ulcinj u Crnoj Gori; Preševo u Srbiji.

-Naša orijentacija je jasna. Ovi zajednički forumi su zlatna prilika ne samo da se upoznamo, već i da unapredimo društvene sfere, bez obzira na sredine u kojima živimo i radimo – naveo je Pajaziti.

Zaključio je da će ostale članice u Bujanovcu naći iskreno partnerstvo i da će svaka inicijativa koja proistekne iz kontakata i sastanaka biti sprovedena do kraja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *