Ljiljančani ponovo bez vode, sada zbog neispravne pumpe

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 14. oktobar 2024. Dvadesetak porodica u selu Ljiljance kod Bujanovca nedeljama je bez vode, kako kažu meštani, zbog pumpe koja se pokvarila, a zamena nikako da stigne. Naglašavaju da su do sada dobijali obećanja od nadležnih iz JP Komunalac, ali da je sve ostalo na tome. Opštinski većnik i predsednik Mesne zajednice Ljiljance Slavoljub Ristić kaže da će problem biti rešen u toku ove nedelje.

-Mahale ispod i iznad škole u Ljiljancu već 6 meseci su bez vode, čak i sada dok su kiše. Pokvarila se pumpa pre mesec i po i još nisu u stanju da je reše, svaki dan nas lažu od danas za sutra. Prvo kažu da je poslata pumpa brzom poštom iz Inđije, posle nam kažu otišao tehnički direktor po nju, pa naručili novu, pa fali samo jedan deo koji sutra dolazi, pa otišao po pumpu vozač iz opštine, pa sutra obavezno dobijama vodu, i sve tako – kaže meštanin Ljiljanca preko „Javi Bujanovačkim“.

Ristić kaže da je svima dobro poznat problem sa vodom u ovom selu, koji traje gotovo celo leto, ali da je u ovom slučaju pumpa u kvaru dve nedelje, a ne mesec i po.

-Došlo je do kvara na pumpi pre oko dve nedelje. Poslata je u Inđiju, međutim pumpu koju su vratili iz Inđije i doterali u petak u Ljiljance nije bila odgovarajuća. Rekli su mi iz JP Komunalac da će početkom ove nedelje doneti adekvatnu pumpu i rešiti problem – kaže Ristić za Bujanovačke.

O mukama Ljiljančana, ali i žitelja mnogih drugih sela, zbog nestašica vode tokom leta Bujanovačke su pisale mnogo puta.

Većnik Slavoljub Ristić: Voda sa Rujna jedini spas za Ljiljance i okolinu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *