Lopardinčani odneli pomoć u unesrećenu Jablanicu (BiH): „Još uvek ima dobrote u ljudima“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. oktobar 2024. Meštani Lopardinca kod Bujanovca odneli su humanitarnu pomoć stanovnicima Jablanice u BiH, koji su pre dve nedelje pogođeni stravičnim poplavama. Veliku količinu odeće, školskog pribora, igračaka i zimnice predali su predsedniku Mesne zajednice Jablanica Bakiru Tufeku, koji će podeliti pomoć onima kojima je najpotrebnija.

-U sredu smo odneli namirnice i odeću koju smo prikupili u selu. Imali smo priliku da vidimo kako Donja Jablanica sada izgleda i mogu reći da su scene katastrofalne. Pojedine kuće su sravnjene sa zemljom, stradalo je 19 ljudi u tom selu, stvarno je strašno i velika je nesreća. Pričali smo sa ljudima kojima je sve uništeno, sa ljudima koji su izgubili članove porodice, žalosno je – kaže za naš portal Goran Kostić iz Lopardinca.

Meštani Jablanice su ih, dodaje, toplo dočekali, kao i predsednik MZ Jablanica Bakir Tufek kome su i uručili prikupljenu pomoć.

-Smatrali smo da on najbolje zna kome treba i šta da odnese. Svi su nas lepo dočekali, zahvalni su na svemu što smo im odneli i rekli su nam da su tek u nevolji videli koliko ima dobrih ljudi, jer im pomoć stiže sa svih strana – kaže Kostić.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Lopardinčani udružuju i pokazuju svoju humanost. Do sada su organizovali više humanitarnih koncerata i akcija, prikupljali hranu i novčana sredstva za one kojima je najpotrebnija, o čemu su Bujanovačke pisale.

 




One thought on “Lopardinčani odneli pomoć u unesrećenu Jablanicu (BiH): „Još uvek ima dobrote u ljudima“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *