Opština staje na put bahatim vozačima posle pisanja Bujanovačkih i apela građana

Bujanovac, 18. oktobar 2024. Posle pisanja Bujanovačkih o nepropisnom i bahatom  parkiranju koje otežava saobraćaj i ugrožava bezbednost naročito pešaka, reagovale su nadležne opštinske službe i JP Komunalac tako što su započeli postavljanje stubića  – za sada na dva pešačka prelaza u centru grada. Kako nam je rečeno, sledi i obeleževanje samih pešačkih prelaza koji su potpuno izbledeli.

Sredstva za horizontalnu signalizaciju u centru grada obezbedilo je Odeljenje za investicije i razvoj, a izvođač radova je JP „Komunalac“.

-Postavili smo plastične trotoarske stubiće, kako se vozači ne bi parkirali na pešačkom prelazu, a kasnije ćemo obeležiti i sam pešački prelaz. Cilj je da se spreči nepropisno parkiranje – rekao je danas naš sagovornik iz opštinske službe.

Bahati vozači oko škole parkiranjem ugrožavaju decu

On dodaje da su ranije stubići postavljeni na skretanju u ulicu Radomira Putnika, a u narednom periodu će se raditi na svim mestima u gradu gde nadležne službe procene da je to potrebno.

Kritičnih mesta je mnogo, o čemu su Bujanovačke pisale bezbroj puta.

U Bujanovcu trotoari služe za parkiranje, građani ljuti, inspekcija kaže kazne nisu rešenje

Bujanovačke pozivaju sve građane da nam preko aplikacije Javi Bujanovačkim pišu o svim problemima sa kojima se suočavaju, a mi ćemo od nadležnih zahtevati odgovore i reakciju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *