I Bujanovac ostaje bez šaltera za plaćanje struje

Bujanovac, 18. oktobar 2024. Od 1. novembra Bujanovčani neće moći da plate struju na šalterima Elektroprivrede Srbije (EPS) u centru grada. Pored Bujanovca, EPS ukida više od 100 blagajni i šaltera u celoj zemlji. Radnici koji su radili na naplati dobiće neka druga zaduženja, saznaje naš portal u bujanovačkom ogranku EPS-a.

Iz ove kompanija ranije je saopšteno da se šalteri ukidaju radi unapređenja poslovanja, digitalizacije i smanjenja troškova, a da će građani račune, osim elektronski, moći da plaćaju na šalterima Pošte, banaka i drugih platnih institucija.

Za plaćanje računa u Poštanskoj štedionici, na primer, fiksna provizija iznosiće 30 dinara.

Izvršni direktor „EPS Snabdevanja“ Aleksandar Bjeličić rekao je ranije za RTS da je odluka o ukidanju šaltera bila očekivana, jer samo 13 odsto korisnika račune plaća na šalterima Elektrodistribucije Srbije.

Do 1. februara 2025. ostaće da radi još pet blagajni u mestima gde se ostvaruju najveći prometi i najveći broj transakcija, a to su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš i Kraljevo.

Građani koji budu plaćali račune putem portala EPS-a dobiće popust od 30 dinara, koliko iznosi provizija, što će biti na snazi do 31. oktobra sledeće godine, a za takav način plaćanja već se ostvaruje popust od 5 odsto.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *