fbpx

ANALISTI NGA PRISHTINA: TANI MË KA NJË MARRËVESHJE PËR SHKËMBIMIN E TERRITOREVE

Bujanoc, Prishtinë, 3 shtator 2020 (Foto nga Kosovoonline) – Analisti politik nga Prishtina Fisnik Halimi thotë për Kosovo Online se në takimin e zyrtarëve të lartë të Kosovës dhe Serbisë në Uashington nuk duhet pritur asnjë marrëveshje politike sepse takimi është i organizuar për llogari të fushatës presidenciale të Donald Trump, por ai beson se ka një marrëveshja për shkëmbimin e territoreve.
Halimi vlerësoi se Trump do ta përdorë takimin për ta transmetuar atë në publik si një sukses ndërkombëtar, duke i dhënë Beogradit dhe Prishtinës rreth dy miliardë dollarë investime direkte për projekte shumë të rëndësishme të infrastrukturës.

“Serbia dhe Kosova do të marrin para për projekte, rrugë dhe modernizim të trafikut hekurudhor. Gjithçka do të ndodhë përkon me sferën ekonomike. Sigurisht, se do të hapen edhe çështje të tjera, të cilat do të negociohen në fund të vitit ose në fillim të vitit të ardhshëm, nëse Trump fiton zgjedhjet,” tha Halimi.

Halimi hedh poshtë mundësinë e ndonjë befasie dhe marrëveshjeje politike në Vashington.

“Sa i përket zgjidhjes politike, ajo storie që moti është punë e kryer. Ka një marrëveshje mbi shkëmbimin e territoreve dhe kjo do të shtyhet pak më gjatë, por kjo do të ndodhë, pasi me këtë janë pajtuar Shtetet e Bashkuara, Serbia, një pjesë e politikanëve shqiptarë, ndërsa me rëndësi është që edhe Rusia është pajtuar me këtë opsion,” tha Halimi.
Leave a Reply

Your email address will not be published.