fbpx

Kamberi nuk e votoi Daçiqin, thotë se ai është simbol i 90-ave të përgjakshme

Bujanoc, Beograd, 22 tetor 2020 (Arkivi i fotografive) – Lista shqiptare, udhëheqësi i së cilës është Shaip Kamberi dhe PAD e Sulejman Ugljaninit, me nga 3 deputetë, sot ishin të vetmit që nuk votuan Ivica Daçiqin për kryetar të Kuvendit Serb.

 

Këto dy grupe janë aktualisht e vetmja opozitë në parlament.

 

Në fjalimin e tij Kamberi theksoi se Daçiqi mohoi viktimat shqiptare dhe se ai nuk dëshiron të votojë për politikën e së kaluarës, raporton portali Nova.rs.

 

Ai kritikoi ashpër presidentin e SPS-it, duke deklaruar se ai përfaqëson “politikën e përgjakshme të viteve 90-ta” dhe se në angazhimin e tij politik ai është përpjekur për të mohuar krimet e pretenduara të luftës të kryera kundër shqiptarëve.

 

Pas këtyre deklaratave, Daçiç u përgjigj se Ugljanin, udhëheqësi i PAD në Sanxhak, ishte ministër në qeverinë e kryesuar prej tij, duke mohuar se ka udhëhequr fushatë kundër shqiptarëve.

 

“Sa i përket Kamberit, ai më tha se isha e padëshirueshme të vija në Bujanoc kur kishte ndodhur vrasja e një polici, ndërsa unë isha Ministër i Brendshëm. Ne nuk kemi punuar në zvogëlimin e numrit të shqiptarëve, por në luftën kundër lajmërimit të rremë të qëndrimit ”, u përgjigj Daçiq.
Leave a Reply

Your email address will not be published.