fbpx

Ministri Vulin fyen sërish shqiptarët , i quan “šiptari”në transmetim direkt në median publike

Bujanoc, Beograd, 17 nëntor 2020 (printscreen) – Sot, gjatë transmetimit direkt të programit të mëngjesit në RTS, Ministri i Policisë, Aleksandar Vulin, i quajti shqiptarët “šiptari”.

Kur u pyet nga prezantuesi për armën e gjetur afër Bujanovcit, ai tha se ishte dërguar për ekspertizë dhe deklaroi se i përkiste “terroristëve të Shiptar” (“šiptarskim teroristima”).

Kur u pyet për situatën në Zonën e Sigurisë Tokësore dhe sigurinë e policisë në të, Vulin tha se ishte e komplikuar dhe se “bandat shqiptare sorollaten gjithandej, duke vjedhur malin, bëjnë kontrabandë, gjithmonë të armatosur dhe duke shtënë në drejtim të pjestarëve tanë”.

Gjatë intervistës, drejtuesi nuk e paralajmëroi atë për gjuhën e urrejtjes të papranueshme në media, veçanërisht në median publike, i cili u përket të gjithë qytetarëve të Serbisë.

Për shkak se si Ministër i Mbrojtjes, ai i quajti shqiptarët “šiptari”, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, Ragmi Mustafa, nisi një procedurë gjyqësore kundër Vulinit, e cila po vazhdon në Beograd.

Vulin nuk u paraqit në dy seancat e konvokuar deri më tani.
Leave a Reply

Your email address will not be published.