fbpx

BUJANOCASIT VËSHTIRË DERI TE NDIHMA PËR NDËRRIMIN E ZDRUKTHTARISË

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 26 maj 2021 – Se do të ketë subvencione për qytetarët e Bujanocit për të zëvendësuar zdrukthtarinë e vjetëruar varet nga mënyra se si komuna do ta kalojë në konkursin e përfunduar së fundmi të Ministrisë së minierave dhe energjisë. Në vetëqeverisjen lokale nuk ka shumë optimizëm për këtë çështje, kështu që Bujanocasit duhet të marrin zdrukthtari ose izolim të ri me shpenzimet e tyre.

Duhet të kihet parasysh se kjo është një shumë modeste që duhet të ndahet nga të gjitha komunat në Serbi, u tha për Bujanovaçke.

Se nuk do të ketë para për të gjithë, këtë e konfirmoi gjithashtu edhe ministrja e minierave dhe energjisë, Zorana Mihajlloviq, duke shtuar se ajo beson se në vitin tetër për këtë destinim do të jenë në dispozicion100 milion euro.

-Në konkurs kanë aplikuar Qeveritë lokale që kishin para në buxhetin e tyre në pozicionin për efiçiencë energjetike. Ne po flasim për 88 komuna, ndërsa janë 74 prej tyre që vërtet kanë të gjithë dokumentacionin përkatës. Tani gjithçka varet nga njësitë e vetëqeverisjes lokale – tha për RTS ministrja Zorana Mihajlloviq.

Secila komunë mund të fitoj deri në 10 milion dinarë.

Komunat që kalojnë konkursin do të shpallin ftesa publike për qytetarët dhe kompanitë që merren me zëvendësimin e zdrukthtarisë.

Pritet që konkursi për ndërmarrjet të shpallet për dhjetë deri në 15 ditë, ndërsa konkursi për qytetarët në mes të qershorit.

Kontratat e para duhet të nënshkruhen në korrik.
Leave a Reply

Your email address will not be published.