fbpx

RAMADANI KËRKON NGA PRISHTINA TA FINANCOJ HAPJEN E MUZEUT NË BUJANOC

Shkruan: Nikola Stevanoviq

Bujanoc, 15. qershor 2021.  Presidenti i Asamblesë së Bujanovcit, Enver Ramadani, kërkoi nga Ministria e Kulturës e Kosovës që të financojë hapjen e një muzeu në Bujanovac.

Të hënën në Prishtinë, Ramadani bisedoi me Zëvendës Ministrin e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Daulin Osmani, nga i cili kërkoi, siç thotë ai, të përfshijë komunën e Bujanocit në projektet e asaj ministrie.

– Kam kërkuar që Lugina e Preshevës, më saktësisht komuna e Bujanocit, të përfshihet në agjendën e kësaj ministrie, duke pasur parasysh nevojën për zhvillimin e kulturës dhe sportit në komunën tonë. Unë gjithashtu kërkova financim për muzeun në qytetin e Bujanocit – deklaron Ramadani.

Sipas tij, në takim u diskutua mundësia e bashkëpunimit dhe ndihmës për Bujanocin me programet specifike të kësaj ministrie.

– Kuptimi dhe përkushtimi për Bujanovacin është për tu lavdëruar – përfundon Ramadani.
Leave a Reply

Your email address will not be published.