fbpx

AVOKATËT NË BUJANOC TË GATSHËM PËR GREVËN E RADHËS

 

Shkruan: D. Stoshiq

Bujanoc, 06. tetor 2021 – Avokatët e Bujanocit janë duke pritur vendimin e Odës së Avokatëve të Serbisë për hyrjen në grevë në lidhje me pozicionin e ri të Gjykatës Supreme të Kasacionit në lidhje me mosmarrëveshjet në lidhje me kostot bankare të përpunimit të huave.

Më shumë se 650 avokatë dorëzuan një peticion në Odën e Avokatëve të Nishit duke kërkuar një pezullim total të punës edhe për shkak të këtij rasti, ndërkaq për shkak të përkatësisë së kësaj Ode, Bujanovačke bisedoi me avokatë të caktuar që kanë një qëndrim unik – pritet vetëm vendimi i Odës së Avokatisë Serbe (AKS).

– Fakti është se ne nuk duhet të luajmë me qëndrimet ligjore dhe të krijojmë pasiguri juridike tek qytetarët, dhe vendimi i Odës së Avokatëve të Serbisë, çfarëdo që të jetë, duhet të respektohet – tha për portalin tonë Zijadin Azemi, avokat nga Bujanoci,.
Siç thotë, ai nuk është nënshkrues i peticionit, por se pozicioni i ndryshuar kohët e fundit i Gjykatës Supreme të Kasacionit nuk është zgjidhje, së paku në sigurinë ligjore në një vend të rregulluar, dhe ajo që duhet insistuar është zbatimi i ligjit dhe praktikë uniforme gjyqësore.

Sipas një avokati tjetër nga Bujanoci, Marjan Trajkoviq, ky qëndrim i Gjykatës Supreme të Kasacionit nuk përfaqëson plotësimin e qëndrimit nga viti 2018 dhe është në kundërshtim me Kushtetutën dhe Ligjin për Mbrojtjen e Përdoruesve të Shërbimeve Financiare, Mbrojtjen e Konsumatorit dhe Të drejtat detyrimore.

– Unë mbështes çdo vendim të OAS, dhe me këtë kërkesë, avokatët në të vërtetë po luftojnë për interesat e qytetarëve dhe për mbrojtjen e të drejtës dhe drejtësisë. Në fund të fundit, gjyqtarët japin vendime në emër të njerëzve, dhe jo në emër të bankave – përfundon avokati Trajkoviq.

Sipas portalit tonë, pati kundërshtime rreth pezullimit të punës brenda Odës së Avokatëve nga Vranja, dhe një numër i madh avokatësh nga ata që nuk kanë raste për padi që lidhen me përpunimin e kostove të kredive nga bankat, e konsiderojnë pezullimin të padrejtë për ta dhe për qytetarët.

Duhet të kujtojmë se Oda e Avokatëve të Serbisë pezulloi punën e saj për një ditë më 24 shtator, e ndjekur nga një protestë e avokatëve më 2 tetor, e gjitha për shkak të të kuptuarit juridik të Gjykatës supreme të Kasacionit, për të cilën Bujanovaçke kishte shkruar më herët.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *