fbpx

KON DHE TIODOROVIQ KËRKOJNË QË ÇERTIFIKATAT KOVID TË VLEJNË NON – STOP

Bujanoc, 29. tetor 2021. – Epidemiologët dhe anëtarët e Shtabit të Krizave, Predrag Kon dhe Branislav Tiodorović, kërkojnë që lejet për Covid të jenë të detyrueshme 24 orë në ditë.

-Duhet kuptuar: Çertifikatat Kovid duhet të jenë në fuqi 24 orë, ndaj le të tubohen sa të duan dhe ku të duan. Në llogore, ku ka punonjës shëndetësorë, kërkohen masa të tilla dhe imunizimi i shpejtë dhe efikas. Nuk ka më hapësirë – tha Kon për RTS.

Sipas tij, pa masa të rënda kufizuese, nuk do të ketë rënie të kurbës dhe ajo rënie e kurbës është e përkohshme dhe do të rritet sërish kur të shfuqizohen masat.

-E vetmja rrugëdalje është infeksioni ose vaksinimi. Synimi ynë është të shkojmë drejt imunizimit – tha Kon.

Tiodoroviq tha për RTS se anëtarët e pjesës mjekësore të Shtabit të Krizave ende besojnë se nuk mjafton që leja për Covid të jetë e vlefshme vetëm nga ora 22:00, por duhet të jetë e vlefshme për 24 orë dhe se duhet të jetë e vlefshme kuponë ambiente të mbyllura, përveç farmacive, pikave të karburantit dhe dyqaneve ushqimore.

– Mendoj se reagimet e atyre që janë më të prekurit, mbi të gjitha e punonjësve të hotelierisë, ndonjëherë janë të justifikuara. Nëse dikush do t’ju thotë “pra çfarë do të bëj në orën 22, të dëboj jashtë lokalit njerëzit që do të jenë kundër”, prandaj është më mirë që certifikatat të[ aplikohen gjatë tërë ditës, ashtu siç kanë sugjeruar hotelierët. – thotë Tiodoroviq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *