fbpx

JAVA E FËMIJËVE NË BUJANOC: “FËMIJËT – FËMIJËVE”

Bujanoc, 05. Tetor 2021. – Në ditën e dytë të Javës së Fëmijëve, fëmijët nga Bujanoci përgatitën dhurata për miqtë e tyre dhe kështu morën një mësim të rëndësishëm jetësor për solidaritetin dhe miqësinë.

 

Nën sloganin “Fëmijët-fëmijëve”, në oborrin e kopshtit u organizua një ekspozitë me punime për fëmijë, ku shiheshin një grusht lodrash të mrekullueshme, foto frutash vjeshte, bufa të bukura nga gjitarë dhe lule natyrale, i pashmangshmi”. Z. Misër”, por edhe shumëngjyrëshja “Zonja këpurdhë”.

 

E gjithë kjo është bërë nga bashkëqytetarët tanë më të vegjël me ndihmën e edukatoreve të tyre, dhe ato lodra të mëdha, me buzëqeshje në fytyrë, ua kanë dhuruar miqve të tyre, pas së cilës kanë vazhduar të shoqërohen me lojëra dhe këngë.

 

– Është e rëndësishme të zhvillohet shpirti i miqësisë dhe humanizmit tek fëmijët që në moshë të vogël dhe ky aktivitet i sotëm është vetëm një nga mënyrat që fëmijët të kuptojnë më mirë se sa e rëndësishme është të dhurojnë – tha për Bujanovačke Vesna Aleksiq, edukatore e kopshtit.

 

Në ditën e tretë të “Javës së fëmijëve”, fëmijët do të kenë mundësinë të shijojnë shfaqjen “Gjyqtari iriq” në interpretimin e edukatoreve të tyre.
Leave a Reply

Your email address will not be published.