fbpx

MBULOHEN SHPENZIMET E UDHËTIMIT PËR MË SHUMË SE 500 NXËNËS NGA FSHATRAT E KOMUNËS SË BUJANOCIT, QË NDJEKIN MËSIMET NË SHKOLLAT E MESME (LISTA)

 

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 7 dhjetor 2021. – 529 nxënës nga fshatrat e komunës së Bujanocit, të cilët vijojnë shkollat e mesme në Bujanoc dhe Preshevë, do të marrin ndihmë të njëhershme financiare për shpenzimet e udhëtimit.
Paratë për shpenzimet e udhëtimit janë siguruar nga Trupi Koordinues ndërsa nxënësve do t’u rimbursohet 45 për qind e vlerës së biletës mujore të cilën e arkëton transportuesi i autorizuar, siç kishte raportuar Bujanovaçke edhe më herët.
Shuma më e lartë do të jepet për nxënësit e shkollave të mesme që udhëtojnë në linjën Muhovac – Bujanoc 11.880 dinarë dhe Kosharnë – Preshevë 11.088 dinarë.
Nxënësit nga Tërnoci, Rakoci, Llopardinca dhe Zhuzhelica kanë shpenzimet më të ulëta të transportit për në shkollat e Bujanocit dhe kanë të drejtë për 3168 dinarë.
Në konkurs thuhet se ndihma e njëhershme paguhet për muajt nëntor dhe dhjetor.
Portalit tonë në Trupin Koordinues më herët i thanë se këtë vit nuk do të ketë bursa për gjimnazistët, por se janë siguruar mjete për shpenzimet e udhëtimit.
Listën e plotë të studentëve që kanë marrë asistencë një herë mund ta shihni KËTU.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *