fbpx

PËRPLASJE TË ASHPRA TË LIDERËVE SHQIPTAR RRETH ZGJEDHJEVE PARLAMENTARE: KUSH PO PUNON PËR PPS (SNS), KUSH ËSHTË I KORRUPTUAR, E KUSH KA SULME SKIZOFRENIE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 3 shkurt 2022 – Negociatat mes partive politike shqiptare në Bujanoc dhe Preshevë për një garë të përbashkët në zgjedhjet parlamentare filluan me përplasje të ashpra dhe akuza të ndërsjella, ndërmjet zyrtarëve të Partisë për Veprim Demokratik (PDD) Shaip Kamberi dhe Alternativës për Ndryshim të Shqiprim Arifit, duke u akuzuar mes veti për korrupsion dhe bashkëpunim me Progresistët.

Kryetarja e komunës së Preshevës, Ardita Sinani nga PVD-ja, ka organizuar një takim konsultativ në të cilin ka ftuar përfaqësuesit e të gjitha partive përveç Alternativës për Ndryshim, transmeton portali Fol online.

Lideri i Alternativës, Shqiprim Arifi, ka akuzuar liderët e PVD-së për korrupsion, zhvatje dhe keqpërdorim të buxheteve komunale dhe ka kërkuar që ata të japin dorëheqje nga postet publike.

-Natyrisht që orekset për korrupsion kanë metastazuar te të gjithë zyrtarët në strukturën partiake të PVD-së, duke i dhënë këtij fenomeni një dimension të çmendurisë kolektive. Tërheqja nga të gjitha funksionet politike dhe publike është një procedurë morale logjike që mund ta ndërmarrin personat e tillë”, ka vlerësuar Arifi.

Kjo u pasua me një reagim të ashpër të kryetarit të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) dhe funksionarit të PVD-së Ragmi Mustafa, i cili e quajti kryesinë e Alternativës “zbatues të direktivave të progresistëve lokal”.

– Kjo bandë që po përdor instrumente shtetërore ka përcaktuar se strukturat e PVD-së paskan arritur në “çmenduri kolektive”. Shpejt i hoqët rrobat fetare dhe gjermane, por je i kotë dhe ia tregove publikut fytyrën tënde të vërtetë – deklaroi ndër të tjera Mustafa.

Polemikave i është bashkuar edhe kryetari i këshillit lokal të Alternativës në Bujanoc, Arbër Pajaziti, i cili ka vlerësuar se mosftimi i partisë më të madhe në Luginë në takim për pjesëmarrjen e përbashkët në zgjedhjet parlamentare është shenjë se këto negociata tashmë janë të dënuara të dështojnë.

“Një mentalitet i tillë politik nuk përdoret në zgjedhjet lokale, e lëre më në zgjedhjet parlamentare”, thotë Pajaziti.

Lidhur me akuzat e Mustafës, ai tha se “banaliteti i pafund në daljet e tij publike duket si sulm i skizofrenisë, gjë që dëshmon se ai po humb kontrollin për shkak të rrezikut të humbjes së privilegjeve të pushtetit”.

“Bashkëpunimi me persona të tillë është jashtëzakonisht i pamundur, si dhe me një subjekt politik që në varësi të nevojës aktivizon modelin “përçaj dhe sundo”, vlerësoi Pajaziti.

Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2020, lista e përbashkët e shqiptarëve “Lugina e Bashkuar”, e drejtuar nga Shaip Kamberi, fitoi tre mandate parlamentare.

Lista përbëhej nga kandidatët e Partisë për Veprim Demokratik (PVD), Partisë Demokratike (PD), Alternativës për Ndryshim, Lëvizjes për Progres Demokratik (LPD) dhe Lëvizjes për Reforma të Partisë Demokratike të Shqiptarëve.

Edhe atëherë performanca unike u vu në pikëpyetje deri në ftesën nga Tirana dhe takimin e krerëve të partisë, me ministrin e atëhershëm të Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj.

Përndryshe, ai ishte avokati më i madh dhe ndikoi vendosmërisht në formimin e “shumicës mbarëshqiptare” në Bujanoc.

Cakaj nuk është më ministër që nga dhjetori i vitit 2020, kur dha dorëheqjen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *