fbpx

KF TËRNOCI NUK KA KËRKUAR TË GAROJ NË KOSOVË: POLITIKA TË MOS PËRZIHET NË SPORT

 

Shkruan. N. Stevanoviq

Bujanoc, 25. shkurt 2022. Shkurt 2022. Të pyetur nëse duan të garojnë në një nga ligat e Kosovës, nga Klubi i futbollit të Tërnocit thonë se nuk kanë dhe nuk planifikojnë të kontaktojnë asnjë federatë tjetër të futbollit, përveç Federatës së Futbollit të Rajonit të Serbisë Lindore (FSRIS). ), i cili organizon garat në të cilat ata marrin pjesë.

Bujanovaçke kanë kontaktuar me menaxhmentin e klubit të Tërnocit lidhur me deklaratën e kryetarit të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) Ragmi Mustafa se të gjithë sportistët dhe klubet shqiptare nga Bujanoci dhe Presheva po kërkojnë të marrin pjesë në garat nën juridiksionin e federatave të Kosovës.

Mustafa së fundi këtë kërkesë ia ka përcjellur Hajrulla Çekut – Ministrit kosovar për kulturë, rini dhe sport, gjatë vizitës së këtij të fundit që pati në Preshevë.

Në përgjigjen me shkrim të KF Tërnocit thuhet se në asnjë rast, as në të kaluarën e as sot, nuk do t’i komentojnë ngjarje politike apo deklarata të politikanëve.

– Qëndrimi ynë është që politika të jetë sa më larg sportit. Jemi të fokusuar në përgatitjet për fillimin e sezonit pranveror në Zonën e Jugut, ku po garojmë – theksojnë nga ky klub.

Ata shtojnë se kanë një marrëdhënie korrekte me FSRIS, si organizatore e garave, si dhe me shumicën e klubeve.

-E vetmja vërejtje që patëm në sezonin e vjeshtës përkonte me referimin. Ne nuk kemi kontaktuar e as nuk planifikojmë të kontaktojmë me ndonjë federatë tjetër futbolli. Në frymën sportive, ekipi ynë zhvilloi ndeshje miqësore me klube nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria. Përveç ekipit të parë, në ligat e Serbisë garojnë edhe ekipe të kategorive më të reja – thuhet në deklaratën e nënshkruar nga presidenti i klubit, Jusuf Hasani.

Foto: Përgatitjet e KF Tërnoci për pjesën pranverore të kampionatit në Zonën jug
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *