fbpx

PVD E KAMBERIT I FTON PARTITË SHQIPTARE TË BASHKOHEN

 

Shkruan. N. Stevanoviq

Bujanoc, 27. shkurt 2022. Partia për Veprim Demokratik (PvD) e Shaip Kamberit u bëri thirrje të gjitha partive shqiptare në Bujanoc dhe Preshevë që të bashkohen rreth një liste të përbashkët për zgjedhjet parlamentare të 3 prillit.

“Partia për Veprim Demokratik shpreh shqetësimin për tendencën për vendosjen e interesave individuale mbi ato kolektive”, tha partia pas një seance të përbashkët të Këshillit qendror dhe Këshillit politik në Preshevë.

Kujtojmë se partitë shqiptare ende nuk kanë arritur marrëveshje për pjesëmarrje të përbashkët në zgjedhje për shkak të mosmarrëveshjeve mes PVD-së dhe Alternativës për ndryshime rreth vendit të parë në listën e vetme të kandidatëve për deputetë, për të cilën Bujanovaçke tashmë ka shkruar disa herë.

Sipas deklaratës, PVD-ja beson se “udhëzimet për orientimin politik të shqiptarëve në Luginën e Preshevës dhe kornizat për veprim politik duhet të bazohen në dokumente dhe platforma të miratuara nga të gjitha partitë politike shqiptare në Luginën e Preshevës, që synojnë përmirësimin e të drejtave dhe pozitës kolektive të shqiptarëve”.

Ata u bënë thirrje partive politike partnere që të vendosin për pjesëmarrjen e tyre në zgjedhjet parlamentare, të propozojnë kandidatë për të përshpejtuar të gjitha përgatitjet për çertifikimin e listës zgjedhore.

Në këtë mbledhje PVD-ja konfirmoi kandidaturën për deputet të kryetarit të saj Shaip Kamberi dhe e autorizoi atë për dialog me partitë e tjera.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *