fbpx

PROFESORI PRISHTINAS: GJERMANIA PO KËRKON NGA KOSOVA DHE SERBIA GATISHMËRI PËR KOMPROMISE

Bujanoc, 6. maj 2022. (Foto: Presidenca e Serbisë) – Sipas Bekim Baliqit, profesor në Universitetin e Prishtinës, në deklaratat e tij të fundit, kancelari gjerman Olaf Scholz tha se Kosova duhet të jetë e gatshme për kompromise në marrëveshjen përfundimtare me Serbinë,.
Ai thotë se Scholz kërkon që pala kosovare të jetë konstruktive.

Ai shtoi se Gjermania është aktive në çështjen e dialogut për të afruar të dyja palët.

– Scholz kërkon që pala kosovare të jetë konstruktive. Marrëveshjet e arritura mes viteve 2013 dhe 2015 përmbajnë obligimet e Kosovës. Përveç kërkesave tona, ne kemi edhe obligime që të zbatojmë disa nga marrëveshjet e arritura – ka thënë Baliqi për KTV-në, transmeton Koha.

Dialogu ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës ka hyrë në një ngërç në vitet e fundit, tha Baliqi.

– Berlini po përpiqet të rikthejë dialogun. Kemi dëgjuar deklaratat e Vuçiqit në të cilat ai ankohet se është në pozitë të vështirë, gjë që na bën të kuptojmë se Serbisë i janë vënë disa kushte për t’i përmbushur – thotë Baliqi.

Më herët, Bujanovaçke kanë përcjellë deklaratën e kancelarit gjerman se dialogu Beograd-Prishtinë është i një rëndësie kyçe për paqen në rajon dhe integrimet evropiane.

Scholz vuri në dukje se “të gjitha çështjet e hapura duhet të zgjidhen brenda dialogut dhe se të gjitha detyrimet e dakorduara duhet të përmbushen”.
Leave a Reply

Your email address will not be published.