fbpx

QEVERIA E KOSOVËS NDALON KARTAT SERBE TË IDENTITETIT, NGA TANI HYRJA NË KOSOVË PËRMES EKSTRAKTIT TË VEÇANTË

 

Bujanoc, 30. qershor 2022. Qeveria e Kosovës ka vendosur të ndalojë përdorimin e kartave të identitetit të lëshuara në Serbi, në mënyrë që çdo personi, që udhëton nga Serbia në Kosovë, në pikën kufitare t’i lëshohet një deklaratë që zëvendëson përkohësisht përdorimin e dokumenteve serb të identitetit.

“Fleta e deklarimit do të krijojë bazën për të lëvizur në territorin e Republikës së Kosovës dhe për përdorim në institucionet shtetërore”, thuhet në njoftimin e Qeverisë së Kosovës.

Qeveria në Prishtinë, siç thuhet, ka vendosur reciprocitet për hyrjen e qytetarëve serbë në Kosovë, sepse tashmë do të zbatojë të njëjtën masë si Beogradi zyrtar, i cili nuk pranon letërnjoftimet e Kosovës.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, me rastin e vendimit për letërnjoftime dhe targa deklaroi se qëllimi i Prishtinës është të dëbojë serbët nga Kosova dhe të krijojë një “Stuhi” të re.

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që banorëve të veriut të cilët kanë targa të Serbisë, por me tabela të qyteteve në Kosovë, t’u japë një mundësi tjetër, siç u tha së fundmi, për t’u kthyer në targa RKS.

Qeveria e Kosovës ka miratuar vendim për të mundësuar regjistrimin e automjeteve me targa RKS për të gjitha automjetet e pajisura me targa “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “JP”, “DA” ose “ĐA”. “.

Regjistrimi i veturave me targa RKS, siç thuhet në vendimin e Qeverisë së Kosovës, fillon më 1 gusht dhe do të zgjasë deri më 30 shtator dhe pas skadimit të këtij afati, veturat që nuk riregjistrohen do të konsiderohen si mallra të nacionalizuara.

“Ministria e Brendshme është e obliguar të ndërmarrë të gjitha veprimet dhe masat e nevojshme për zbatimin e procedurës nga pika 1 e këtij vendimi dhe të koordinojë procesin e regjistrimit në koordinim me ministritë kompetente”, thuhet në vendim.

Qeveria e Kosovës ka vendosur vitin e kaluar edhe reciprocitetin për targa, kështu që veturat me targa serbe që hyjnë në Kosovë duhet ta mbulojnë me stiker simbolin shtetëror, si edhe veturat me targa RKS kur hyjnë në Serbi.
Leave a Reply

Your email address will not be published.