fbpx

SËRISH ME MASKA, PAS NJË JAVE VENDIMI MBI SHKOLLAT

 

Bujanoc, 10. gusht 2022. Nëse numri i personave të infektuar me koronavirus vazhdon të rritet, disa masa do të duhet të rikthehen, siç është mbajtja e detyrueshme e maskës në ambiente të mbyllura, njoftoi epidemiologu dhe anëtari i Shtabit të Krizave Dr. Branislav Tiodorović.

Sipas tij, vendimi se si nxënësit do të fillojnë shkollën do të merret për shtatë ditë.

“Të gjitha familjet kthehen të infektuara nga pushimet, të gjithë ata që nuk ndjejnë shqetësim lëvizin normalisht dhe masat e rekomanduara nuk zbatohen askund. Situata është serioze sepse çdo ditë kemi nga 4,000 deri në më shumë se 6,000 njerëz të infektuar”, tha Tiodorović për Blic.

Ai theksoi se shtimi i numrit të të vdekurve është veçanërisht shqetësues.

“Nëse shikojmë strukturën e të shtruarve, shohim njerëz më të vjetër se 65 vjeç, pastaj mbi 75, 80. Dominojnë personat e pavaksinuar. “Ka edhe persona të vaksinuar, por kanë sëmundje të rënda shoqëruese”, tha ai.

Ai shtoi se në shtator pritet një sulm i ri, më i fortë i virusit korona dhe se do të monitorohet nëse do të shfaqet një vaksinë e re që është më e përshtatur ndaj versionit Omicron.
Leave a Reply

Your email address will not be published.