fbpx

USHTRIA: FORCIMI I QENDRËS PËR OPERACIONE PAQËSORE NË BAZËN “JUG” AFËR BUJANOCIT

 

Bujanoc, 24. gusht 2022. Në bazën Jug afër Bujanocit, të martën është mbajtur ceremoni ushtarake me rastin e transferimit të Qendrës për njësitë stërvitore për operacione shumëkombëshe në Qendrën për operacione paqësore të Drejtorisë operative (J-3) të Shtabit të përgjithshëm të Forcave të armatosura të Serbisë.

“Procedura e transferimit u krye në përputhje me ndryshimet e planifikuara organizative në Forcat e Armatosura të Serbisë, me qëllim përmirësimin e organizimit dhe arritjen e rezultateve edhe më të mira në zbatimin e përgatitjeve individuale dhe kolektive për pjesëmarrje në operacione shumëkombëshe”, kumtoi Ministria e Mbrojtjes.

Në këtë mënyrë, shtohet në Qendrën për Operacione Paqësore, janë konsoliduar shumica e detyrave në fushën e stërvitjes, pajisjes, përgatitjes dhe dërgimit të individëve dhe njësive nga Ministria e Mbrojtjes dhe Ushtria Serbe në misione jashtë kufijve të Republikës së Serbisë.

Qendra për Njësitë Stërvitore për Operacione Shumëkombëshe, e cila deri më tani ka funksionuar si pjesë e Ushtrisë, realizon trajnimin kolektiv të forcave për angazhim në misionin e dytë të Ushtrisë Serbe dhe ofron mbështetje në vlerësimin dhe certifikimin e stërvitjes së njësive tona. Ushtria dhe vendet partnere që po përgatiten të marrin pjesë në operacionet e paqes.

Kjo njësi ka infrastrukturën e nevojshme, mjetet moderne për kryerjen e trajnimeve, staf instruktor me përvojë dhe të kualifikuar, të cilat e bëjnë atë unike në rajon me perspektivën për t’u bërë një qendër rajonale për përgatitjen e njësive për operacione shumëkombëshe.
Leave a Reply

Your email address will not be published.