fbpx

NAGIP ARIFI: SHKËMBIMI I TERRITOREVE ZGJIDHJE E DREJTË, BISLIMI MBETET PA FJALË

Bujanoc, 5 shtator 2022. Kryetari i Komunës së Bujanocit Nagip Arifi thotë se shkëmbimi i territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, në mënyrë që Serbia të marrë veriun e Mitrovicës ndërsa Kosova Luginën e Preshevës (Bujanocin, Preshevën dhe Medvegjën), do të ishte një zgjidhje e drejtë.

Siç tha ai, këtë çështje e ka ngritur në fillim të takimit me zëvendëskryeministrin e Kosovës, Besnik Bislimi, të hënën në Bujanoc.

Mirëpo, Bislimi nuk iu përgjigj atij propozimi.

– Bislimi nuk u përgjigj dhe ndoshta u habit në atë moment. Mendoj se është zgjidhja më e mirë për shqiptarët e Luginës së Preshevës si dhe për Kosovën. Presidenti Vuçiq gjithmonë e ka përmendur kompromisin dhe me siguri ka dashur të thotë diçka të tillë. Megjithatë, ai beson që vetëm një pjesë e Luginës së Preshevës t’i jepet Kosovës dhe në këmbim të marrë veriun, mirëpo e gjithë Lugina t’i jepet Kosovës”, tha Arifi për “Kohën” e Prishtinës.

Arifi tha se është optimist se “një ditë do të bëhet shkëmbimi i Luginës së Preshevës për veriun e Kosovës”.

Sipas tij, politika e Serbisë e udhëhequr nga Vuçiq nuk ndryshon nga politika e udhëhequr nga Millosheviqi.

Siç thotë ai, është një politikë diskriminuese ndaj shqiptarëve, për të cilën Bislimi është njoftuar edhe gjatë vizitës së djeshme.
Leave a Reply

Your email address will not be published.