fbpx

SHTRENJTOHET QUMËSHTI, ÇMIMI I RI 128,99 DINARË

Bujanoc, 6 shtator 2022. Qumështi afatgjatë me 2,8% yndyrë nga sot është më i shtrenjtë dhe do të kushtojë maksimumi 128,99 dinarë në vend të 119,99, ka vendosur Qeveria e Serbisë. Në të njëjtën kohë, qeveria ka dyfishuar marzhin tregtar për këtë produkt.

Siç raporton RTS, qeveria rriti çmimin maksimal të qumështit UHT prej 2.8 për qind yndyrë qumështi me nëntë dinarë dhe uli marzhin maksimal të tregtimit për të gjitha llojet e qumështit UHT nga 12 në pesë për qind.

Dekreti parashikon gjithashtu ndalimin e eksportit të qumështit të freskët dhe produkteve të caktuara të qumështit deri më 30 shtator.
Leave a Reply

Your email address will not be published.