fbpx

MITROVIQ: NAGIPI ËSHTË PASARDHËS I JONUZIT, ME DEKLARATAT PËR SHKËMBIM TERRITORESH PO I NGRITË TENSIONET NË JUG TË SERBISË

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 6 shtator 2022. Kryetari i Partisë Progresive Serbe (SNS) në Bujanoc, Nenad Mitroviq, thotë se kryetari i komunës, Nagip Arifi, po e thotë atë që i është urdhëruar nga Prishtina, me qëllim të ngritjes së tensioneve në këtë zonë dhe pengimit të dialogut në Bruksel. “Dikush duhet ta zëvendësojë Jonuz Musliun”, tha Mitrovic.

– Arifi e ka krejtësisht të qartë se ajo për të cilën po flet, për një lloj shkëmbimi territoresh, nuk është aspak realiste. Se serbët do të shkëmbejnë diçka që është serbe me diç tjetër serbe – thotë Mitroviq.

Bujanoçke ka kërkuar nga lideri i grupit më të madh serb dhe opozitar në parlamentin lokal që të komentojë deklaratën e Arifit për shkëmbimin e territorit “Lugina e Preshevës për veriun e Kosovës”, për të cilën ai foli pas takimit në Bujanoc me zëvendësin e Kurtit, Besnik Bislimi.

Mitroviq tha se është e qartë se dikush duhet të zëvendësojë Jonuz Musliun, ish-kryetarin e Kuvendit të Bujanocit, i njohur për deklaratat e tij ekstremiste.

– Është një mënyrë e vjetër e provuar për të ngritur tensionet dhe tani Nagip Arifi ka marrë rolin e një ekstremisti. Qëllimi është që përveç tensioneve në Kosovë, të krijohet një krizë në zonën e Serbisë qendrore, në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, dhe Arifi është shumë aktiv në këtë. Ai po punon sipas udhëzimeve nga Prishtina – thotë lideri i progresistëve.

Në pyetjen tonë pse pengimi i dialogut të Brukselit do t’i bënte dobi Prishtinës, Mitroviq përgjigjet: Sepse pala kosovare nuk po shkon mirë në dialog.

“Vetë ardhja e zyrtarëve kosovarë në Bujanoc dhe Preshevë tregon qartë se qëllimi i tyre i vetëm është ngritja e tensioneve. Shtrohet pyetja nëse do të vizitojnë shqiptarët që jetojnë në Maqedoninë e Veriut apo në Mal të Zi – por nuk do ta bëjnë kanë me Bujanocin, Preshevën dhe Medvegjën, tri komuna që nuk kanë lidhje me Kosovën, dhe qëllimi është i qartë – thekson Mitroviq. .

Për situatën e keqe ekonomike dhe papunësinë e lartë në këtë zonë, ai fajësoi politikanët lokal shqiptarë, të cilët, thotë ai, prej vitesh po shkaktojnë kriza dhe po bëjnë gjithçka për ta bërë këtë zonë të paqëndrueshme.

– Në vend që të bashkëpunojnë me serbët, të ulemi bashkë, të jetojmë bashkë, të ndërtojmë një të ardhme të përbashkët. As përplasje, as përçarje, nga këto nuk kanë dobi as për serbët e as për shqiptarët – përfundoi Mitroviq.
Leave a Reply

Your email address will not be published.