fbpx

BUJANOCASIT FITOJNË 72.000 DINARË MË PAKË SE BEOGRADASIT, LARGË EDHE MESATARES REPUBLIKANE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 27 shtator 2022. Paga mesatare neto në komunën e Bujanocit në korrik ishte 52,425 dinarë, që do të thotë se banorët e Bujanocit fitojnë 72,000 më pak se paga rekorde e shënuar në komunën beogradase Vraçar, 30,000 dinarë më pakë se komuna e Nishit, Mediana dhe 20,000 më pak se mesatarja republikane (73,114).

Sipas pagës mesatare, Presheva është në vendin e parafundit në të gjithë vendin me 49.787 dinarë, ndërsa më pak fitohet vetëm në Bojnik – 48.349, sipas të dhënave zyrtare të Institutit të Statistikave Republikane (RZS).

Vetëm banorët e Jablanicës (54.819) kanë paga më të ulëta se banorët e rrethit të Pcinjit, ku mesatarja është 55.791.

Më të paguarit në rreth janë banorët e Vranjës, mesatarja e të cilëve në korrik është 57.332 dinarë.

Nga 35 komuna dhe qytete në jug të vendit, mesatarja kombëtare u arrit vetëm në Medianën e sipërpërmendur të Nishit – 80,214.

“Rritja e pagave bruto dhe neto, në periudhën janar-korrik 2022, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, në terma nominalë ishte 13,4 për qind, përkatësisht 3,0 për qind në terma realë”, njofton ERS.

Shtohet se në korrik paga mesatare neto ishte 56.000 dinarë, që do të thotë se 50 për qind e të punësuarve fituan deri në shumën e caktuar.
Leave a Reply

Your email address will not be published.