fbpx

PARTIA E KAMBERIT ENDE PA KANDIDAT PËR TË PARIN E KKSH, MUSTAFA NUK ËSHTË I VETMI KANDIDAT

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 28 shtator 2022. Se kë do të propozojë Partia për Veprim Demokratik (PVD) e Shaip Kamberit për kryetar të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KSHK) do të dihet deri në fund të javës, njoftojnë partia.

Ndonëse dukej se PVD-ja nuk kishte kandidat më të mirë se Ragmi Mustafa, i cili e udhëheq këshillin që nga viti 2018, Bujanovaçke mësoi se për pozitën e kreut të PVD-së së KKSH-së për momentin janë disa kandidatë.

Mustafa e afirmoi KKSH-në në katër vjet, kryesisht duke ofruar tekste në gjuhën amtare për nxënësit shqiptarë dhe u hap një dialog i ri me Qeverinë e Serbisë për të drejtat e shqiptarëve.

“Partia për Veprim Demokratik në koordinim me këshillat lokal në Preshevë dhe Medvegjë deri në fund të kësaj jave do të përfundojë me hartimin e listës për zgjedhjet e 13 nëntorit”, është bërë e ditur pas mbledhjes së mbrëmshme të këshillit partiak në Bujanoc.

Dy parti shqiptare deri më sot kanë shpallur emrat e kandidatëve të tyre për postin e presidentit të KKSH – Alternativa për Ndryshim kandidoi Levant Çazimin ndërkaq Lëvizja për Progres Demokratik (LPD) kandidoi Nevzad Lutfiun.
Leave a Reply

Your email address will not be published.