fbpx

SHQIPRIM MUSLIU E KA KANIDATIN E TIJ PËR KRYETAR TË KKSH-ës

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 28 shtator 2022. Kandidati për kryetar të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) i Lëvizjes për Progres Demokratik (LPD) do të jetë Nevzad Lutfiu, ka vendosur të martën kryesia e partisë së Shqiprim Musliut.

Kandidaturën e Lutfiut e ka propozuar Musliu dhe partia e ka përkrahur njëzëri, njofton LPD.

Nevzad Lutfiu është këshilltar në Kuvendin e Bujanocit që nga viti 2020.

“Për shkak të rëndësisë dhe peshës që ka Këshilli Kombëtar në proceset e rëndësishme nëpër të cilat po kalojnë shqiptarët e Luginës, duke marrë parasysh kontributin e liderit historik të LPD-së Jonuz Musliu dhe duke parë nevojën urgjente për t’i dhënë frymë vitalitetit dhe politikës së re të këtij institucion të rëndësishëm me drejtues të rinj, energji të reja dhe përgjegjësi të reja, kandidati ynë për kryetar të Këshillit Kombëtar do të jetë Nevzad Lutfiu”, thonë nga LPD.

Ata ftuan votuesit e tyre dhe të gjithë shqiptarët nga Presheva, Medvegja dhe Bujanoci që të mbështesin kandidatin e tyre në zgjedhjet e 13 nëntorit.

Krahas Lutfiut, kandidat për president të KKSH do të jetë edhe Levent Qazimi, i cili më parë ishte propozuar nga Alternativa për Ndryshim.

Dy partitë më të mëdha shqiptare – Partia Demokratike (PD) e Nagip Arifit dhe Partia për Veprim Demokratik (PVD) nuk i kanë shpallur ende kandidatët e tyre.

PD-ja njoftoi se do të marrë pjesë në zgjedhje, por jo edhe nëse do të hyjë e pavarur apo në koalicion me parti të tjera, ndërkaq PVD-ja, e cila drejton këshillin që nga viti 2018 dhe zgjedhjen e presidentit aktual të NSA-së, Ragmi Mustafa, ende nuk ka bërë të ditur asgjë për zgjedhjet e 13 nëntorit.

Bujanovaçke më herët kishte njoftuar se 15700 shqiptarë kanë të drejtë vote në zgjedhjet e KKSH-ës.
Leave a Reply

Your email address will not be published.