fbpx

BEHLULI: POLITIKANËT SHQIPTAR TË PATURPSHËM, SOT I FTOJNË QYTEETARËT TË REGJISTROHEN SIKUR QË DIKUR I FTONIN PËR BOJKOT

Shkruan: Nexhat Behluli

Bujanoc, 30 shtator 2022. Sikur liderët e partive shqiptare të kishin turp…

A do të marrin pjesë në regjistrim shqiptarët e Luginës së Preshevës?

Po.

Ata janë të vetëdijshëm se ky është një aksion që synon dokumentimin e gjendjes materiale të qytetarëve dhe familjeve të tyre.

Po ashtu, ata e dinë se kjo është një praktikë që ekziston në të gjitha vendet evropiane dhe se është nuk lejohet keqpërdorimi i të dhënave.

Nëse dikush ende refuzon t’u përgjigjet pyetjeve të regjistruesit, kjo do të jetë vetëm për inat të politikanëve shqiptarë të Luginës.

Krerët e partive shqiptare u ngritën veten mbi popullin. Ata mendojnë se janë më të zgjuar se qytetarët dhe se mund t’u japin këshilla se çfarë të bëjnë e çfarë të mos bëjnë!

Fushata e tyre e tanishme agresive e regjistrimit po i zemëron njerëzit sepse është e qartë për të gjithë se ajo është e pasinqertë. Ata thjesht e kanë ndjerë disponimin e njerëzve dhe tani po nxitojnë të paraqesin reagimin e qytetarëve si rezultat i veprimit dhe ndikimit të tyre.

Por ata kanë humbur ndikimin e tyre në popull shumë kohë më parë.

Tani ata po bëjnë thirrje për regjistrim, ashtu si dhjetë e njëzet vjet më parë bënin thirrje për bojkot të regjistrimit – pa menduar fare për pasojat reale.

Për ta, kjo është vetëm një lojë politike dhe shumë qytetarë e kanë paguar çmimin e bojkotimit të regjistrimeve të mëparshme në mënyra të ndryshme.

Vetëm politikanët nuk patën asnjë pasojë.

Ata janë aty ku ishin dhe gëzojnë të gjitha privilegjet e pozitat të tyre.

Por ky regjistrim do të tregojë në mënyrë të përkryer rezultatet reale të veprimeve të tyre: një numër në rritje i banorëve të Luginës së Preshevës janë shpërngulur në vendet evropiane ose në SHBA, pasi nuk kanë mundur të ushqejnë familjet e tyre me premtimet boshe të politikanëve.

Po ta dinin për turpin, kryetarët e partive shqiptare në Luginë të paktën do të heshtin: nëse nuk mund të siguronin punë, infrastrukturë cilësore, respektim të të drejtave të njeriut, mjedis të shëndetshëm… të paktën le të kursejnë qytetarët nga zhurma!
Leave a Reply

Your email address will not be published.