fbpx

REGJISTRIMI FILLOI, REGJISTRUESIT E KOMUNËS SË BUJANOCIT DALIN NË TEREN

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 01 tetor 2022. Regjistrimi i popullsisë në Serbi ka filluar sot në ora 08:00, ndërsa në komunën e Bujanocit këtë do ta bëjnë 89 regjistrues dhe 13 instruktorë të cilët tashmë janë në terren.

Deri më 31 tetor ata do të vizitojnë amvisëritë çdo ditë nga ora 08:00 deri në 20:00 dhe do të mbledhin të dhëna nga qytetarët.

Të dhënat futen në mënyrë elektronike dhe secili regjistrues posedon laptop dhe është i detyruar të vendosë një kartë identifikimi me të dhënat e tij personale, tha një nga instruktorët për portalin tonë.

Pritet që plotësimi i formularëve elektronikë, në vend të atyre në letër, të përshpejtojë procedurën.

Është vlerësuar se regjistrimi i një familjeje mesatare do të zgjasë deri në 30 minuta.

Regjistruesit mbledhin të dhëna për banesën, më pas për familjen dhe më pas për të gjithë anëtarët individualisht.

Pyetësori i familjes dhe i apartamenteve duket si KËTU, dhe këto janë pyetjet për secilin anëtar të familjes.

Regjistruesit do t’i vizitojnë amvisëritë derisa të gjejnë dikë në shtëpi dhe gjithashtu do të lënë njoftime se qytetarët mund të telefonojnë në qendrën informative për të caktuar një regjistrim.

Shqiptarët në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë do të marrin pjesë në regjistrim, për dallim nga viti 2011 kur regjistrimi ishte bojkotuar..

Rezultatet preliminare të regjistrimit priten në nëntor, ndërsa rezultatet përfundimtare në pranverën e vitit të ardhshëm.
Leave a Reply

Your email address will not be published.