fbpx

UNIONI I KOMUNAVE SHQIPTARE THEMELON FONDIN PËR SHKOLLA NË DY KOMUNA

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 3 tetor 2022. Në mbledhjen e Unionit të komunave shqiptare në rajon, të mbajtur të dielën në Prishtinë, është rënë dakord që të themelohet një fond i veçantë për rindërtimin e shkollave në komunën e Bujanocit dhe Preshevës.

Komuna e Bujanocit u përfaqësua në Prishtinë nga kryetari Nagip Arifi dhe drejtorët e Shtëpisë së kulturës dhe Organizatës turistike të Bujanocit.

“Është dakorduar që të krijohet një fond i veçantë jashtë kuotës për anëtarësim në Union, i cili do të përdoret për rindërtimin e shkollave në Luginën e Preshevës, përkatësisht në komunën e Bujanocit dhe Preshevës, që janë anëtare të Unionit”, njoftoi Komuna të dielën.

Bujanoci iu bashkua Unionit të komunave shqiptare në rajon, e cila përbëhet nga disa komuna të Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë së veriut dhe Mali të Zi, në qershor të vitit të kaluar, për të cilën portali ynë ka shkruar.

Qëllimi i Unionit, siç u shpjegua më parë, është promovimi i përbashkët i komunave anëtare në drejtim të zhvillimit socio-ekonomik dhe zhvillimit të turizmit.

Mundësia e bashkëpunimit të ndërsjellë në këtë drejtim u diskutua edhe të dielën, siç raportohet, nën moton “Qytetet shqipfolëse si destinacion agroturizmi”.

Përveç Bujanocit, Unioni përfshin komunat e Kosovës: Prishtinën, Pejën, Prizrenin, Ferizajin dhe Gjakovën, komunat shqiptare të Tiranës dhe Gjirokastrës; Tetovë, Çair dhe Gostivar në Maqedoninë e Veriut; Tuzi dhe Ulqini në Mal të Zi; Presheva në Serbi.
Leave a Reply

Your email address will not be published.