fbpx

SOT VIJNË NË BUJANOC SHEFAT E OSBE-së, KATËR DITË PARA PËRFUNDIMIT TË REGJISTRIMIT

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 28 tetor 2022. Një delegacion i lartë i OSBE-së, në përbërje të të cilit janë shefi i Misionit të kësaj organizate në Serbi Jan Bratu dhe komisioneri për pakicat kombëtare Kairat Abdrakhmanov, sot do të vizitojnë Bujanocin dhe do të bisedojnë me kryetarin e komunës, Nagip Arifi.

Arifi do të takohet veçmas fillimisht me Abdrakhmanov dhe më pas me Bratu.

Zyrtarët e OSBE-së vijnë në Bujanoc katër ditë para përfundimit të regjistrimit të popullsisë dhe ky proces pritet të jetë një nga temat e diskutimit.

OSBE-ja avokoi që shqiptarët të marrin pjesë në këtë regjistrim, pas bojkotit të vitit 2011.

Të drejtat e shqiptarëve dhe vazhdimi i dialogut për Planin 7-pikësh janë gjithashtu tema potenciale të bisedimeve të sotme.
Leave a Reply

Your email address will not be published.