fbpx

KRYESHEFJA AZEMOVIQ: ZHBEVCI BËHET ME PUS TË RI, FILLOJNË PUNIMET

Shkruan: D. Stoshiq

Bujanoc, 1 nëntor 2022. Puna në hapjen e një pusi për zgjidhjen e problemit të furnizimit me ujë në fshatin Zhbevc do të fillojë për dy ditë, mësoon Bujanovaçke nga pushteti lokal.

Vendimi për buxhetin për vitin 2022 parasheh ndërtimin e puseve në fshatrat Zhbevc dhe Konçul, dhe sipas Fazila Azemoviq, kryetare e Drejtoratit komunal për Investime dhe Zhvillim, procedura e prokurimit publik ka përfunduar dhe është përfunduar kontrata me kompaninë nga Novi Sadi që do të kryejë të gjitha punët.

– Është bërë lokalizimi i vendndodhjeve të shikuara nga hartat hidrogjeologjike që tregojnë se ku duhet kërkuar uji. Në fshatin Konçul ka filluar shpimi në dy lokacione, ndërsa në Zhbevc punimet në puset do të fillojnë të premten, thotë Azemoviq.

Ajo që do të bëhet në ditët në vijim, thotë ajo, është qasja në lokacionet e përcaktuara në Zhbevc.

– Rruga e hyrjes në ato lokacione nuk është e kalueshme, nevojitet një platformë shpimi që duhet të arrijë në dy vendet e atij lokacioni. Me kompaninë nga Novi Sadi jemi marrë vesh që komuna të bëjë qasje me makineri të veta, ndërsa kompania komunale t’ua jap atyre cisternën e ujit të premten, të shtunën dhe të dielën sepse është e nevojshme gjatë shpimit. Në Konçul nuk ka probleme të tilla për shkak të afërsisë së lumit dhe punimet tashmë janë duke u zhvilluar – tha Azemoviq.

Ajo shpjegon se do të shpohen tre puse në fshatra në tre lokacione të ndryshme për të gjetur ujë që plotëson të gjitha standardet e cilësisë.

– Hapja e pusit do të jetë në një vend që tregon rezultatet më të mira laboratorike të ujit, gjë që do të bëhet në laboratorët referencë të Beogradit. Ne po kërkojmë ujë të mirë dhe cilësor dhe tre lokacione të ndryshme na japin shpresë. Ne udhëhiqemi edhe nga afërsia e rrjetit tashmë ekzistues të ujësjellësit, por kjo nuk do të jetë vendimtare – thekson kryeshefja.

Vlera e punimeve në ndërtimin e puseve në këto fshatra në territorin e Bujanocit është 5 milionë dinarë me TVSH.

– Në këto fonde përfshihen të gjitha punimet që nga shpimi, deri te projektimi, ndërtimi dhe pajisja e puseve me pompa. Sipas sistemit “çelës në dorë” – përfundoi Azemoviq.
Leave a Reply

Your email address will not be published.