fbpx

MINISTRIA: NË RASTIN E DREJTORIT TË EP „GËZIMI YNË“ DO TË VEPROJMË NË PAJTIM ME AKTGJYKIMIN

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 10 nëntor 2022. Pasi Gjykata Administrative e anuloi vendimin e Ministrisë së Arsimit për emërimin e Millovan Aleksiqit për drejtor të EP “Gëzimi ynë” në Bujanoc, ministria njoftoi se do të nxjerrë një vendim të ri “në përputhje me vërejtjet nga aktgjykimi. “. Në aktgjykim ndër të tjera thuhet se “ministria nuk e ka vlerësuar faktin që drejtori i zgjedhur nuk ka licencë”, pra nuk i plotëson kushtet për emërim.

Në përgjigjen e dhënë për Bujanovaçke, në pyetjen se kur dhe si do të veprojnë për aktgjykimin e 23 shtatorit, ministria thekson se afati për marrjen e vendimit të ri është 30 ditë nga dita e dorëzimit të aktgjykimit, pa specifikuar se kur e kanë marrë aktgjykimin.

“Duke pasur parasysh këtë, Gjykata Administrative ka anuluar vendimin për emërimin e drejtorit të këtij enti dhe ka obliguar ministrinë që në këtë rast të zbatojë procedurën e rivendosjes dhe më pas të nxjerrë një vendim të ri në përputhje me komentet e gjykatës. Nga aktgjykimi, Ministria e Arsimit është e detyruar të veprojë sipas sa më sipër, brenda 30 ditëve nga data e dorëzimit të aktgjykimit”, thonë nga ministria.

Pas zbatimit të procedurës së re, siç thonë ata, Ministria do të vendosë në përputhje me gjendjen faktike të vërtetuar plotësisht për rastin e emërimit të drejtorit të këtij enti.

Ai gjithashtu tregon se statusi i drejtorit nuk ndryshon deri në miratimin e një akti të ri të ministrisë.

Avokati i Biljana Trajkoviqit, kryeedukatores në çerdhe dhe konkurentes së Aleksiqit në konkursin e vitit 2020, padia e së cilës e anuloi vendimin për emërimin e Aleksiqit, tha të mërkurën për Bujanovaçke se emërimi i klientit të tij drejtor do të ishte zgjidhja e vetme e bazuar në ligj dhe në të drejtën.

Inspektori komunal i arsimit beson se një nga opsionet është që ministri të emërojë ushtruesin e detyrës së drejtorit dhe të shkarkojë Alleksiqin.

Siç mësojmë nga burime të njohura me temën, ka mundësi që ministri të marrë një vendim për shpalljen e një konkursi të ri.
Leave a Reply

Your email address will not be published.