fbpx

EKONOMITË FAMILJARE NË JUG JETOJNË ME 67.000 DINARË NË MUAJ

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 17 nëntor 2022. Të ardhurat mesatare mujore të një familjeje në jug të Serbisë në vitin 2021 ishin 67.263, ndërsa konsumi ishte 1.000 dinarë më i lartë, sipas rezultateve të një sondazhi të kryer nga Instituti Republikan i Statistikave.
Familjet në jug dhe në lindje të Serbisë janë në vendin e fundit për sa i përket të ardhurave dhe mbeten për rreth 15,000 dinarë prapa familjeve të anketuara në rajonin e Beogradit.
Të ardhurat më të larta për ekonomitë familjare në jug vijnë nga punësimi i rregullt – 29,846 dinarë dhe nga pensionet, të cilat mesatarisht arrijnë në 22,135 dinarë.
Sipas statistikave zyrtare, paga mesatare neto e gushtit në Serbi ishte 75,282 dinarë, ndërsa në rrethin e Pçinjit 57,628 dinarë – me një rritje reale prej 3 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar.
Konsumi personal për familje në vlerë prej 68.233 dinarë.
Më së shumti para ndahen për ushqime dhe pije, 35.3 për qind, shpenzimet e banimit, 16.2 për qind, dhe jugorët shpenzojnë 5.6 për qind të të ardhurave mujore të familjes për alkool dhe duhan.
Janë anketuar 1,473 amvisëri dhe numri mesatar i anëtarëve është 2.85.
Leave a Reply

Your email address will not be published.