fbpx

FILLUAN BISEDIMET, EDHE MË TUTJE PA MARRËVESHJE MBI SHUMICËN E RE NË KËSHILLIN E SHQIPTARËVE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 22 nëntor 2022. Kanë filluar negociatat për një shumicë të re në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), të iniciuara nga Partia për Veprim Demokratik (PVD), por ende nuk ka marrëveshje, tha për Bujanovaçke Ragmi Mustafi, kandidati i kësaj partie për kryetar të Këshillit. . Mustafi ka vlerësuar se është logjike që ai të jetë sërish në krye të ASK-së, sepse vjen nga partia që ka fituar zgjedhjet.
Kandidati për kryetar i Lëvizjes për Progres Demokratik (PDP), Nevzad Lutfiu, megjithatë tha se kjo parti është e gatshme të udhëheqë KKSH-në, por edhe të kontribuojë si opozitë, gjë që mund të tregojë se po kërkon postin e kryetarit.
PVD sheh Partinë Demokratike (PD) të Nagip Arifit, Lëvizjen për Progres Demokratik (PDP) të Shqiprim Musliut dhe Partinë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH), si partnerë të mundshëm në udhëheqjen e re të Këshillit, të cilëve së fundmi iu dërgoi ftesë për bisedime për një koalicion të gjerë.
Partnerët e mundshëm janë, pra, të gjitha partitë përveç Alternativës për Ndryshim, partia e dytë për nga numri i votave dhe me pesë mandatet e fituara në përbërjen e re të Këshillit, aq sa PVD.
– Janë mbajtur vetëm takimet e para ku të gjitha palët kanë shprehur qëndrimet e tyre dhe do të shohim se si do të vazhdojnë negociatat – thotë Mustafa, i cili është pjesëmarrës i drejtpërdrejt në bisedime.
I pyetur nëse është optimist se do të arrihet një marrëveshje, ai u përgjigj se është optimist që KKSH do të ketë një platformë të përbashkët që do të mundësojë zgjidhjen e problemeve të komunitetit shqiptar për të cilat Këshilli është përgjegjës.
Të dielën, PVD-ja ftoi të tre partitë në bisedime për një koalicion të gjerë, por për shumicën prej tetë anëtarësh mjafton një partneritet me çdo dy parti.
Partia e Arifit fitoi 2 mandate, po aq sa LPD-ja, ndërsa PDSH ka një mandatnë Këshill.
Leave a Reply

Your email address will not be published.