fbpx

LUFTA KUNDËR DHUNËS NDAJ GRAVE NË BUJANOC

Bujanoc, 26 nëntor 2022. Me rastin e Ditës Ndërkombëtare kundër Dhunës ndaj Grave, Komisioni Komunal për Barazi Gjinore dhe organizatat joqeveritare organizuan të premten në Bujanoc një shfaqje të aktores Egzona Salihu.
“Temat e shfaqjes dhe diskutimit ishin historia e kësaj date – e cila shënohet ndërkombëtarisht – statistikat e dhunës ndaj grave dhe probleme të tjera që lindin si rezultat i mentalitetit të rrënjosur në shoqëri – që gratë janë ato që duhet të heshtin gjithmonë për të shmangur shkaqet e dhunës”, thonë në Komunë.
Aktiviteti u realizua falë bashkëpunimit me organizatat e shoqërisë civile dhe nxënësit e shkollave të mesme, i cili u vlerësua si një model i mirë bashkëpunimi që do të vazhdojë edhe në të ardhmen.
Në shënimin e Ditës kundër Dhunës ndaj Grave morën pjesë organizatat Beyond dhe Qendra për Avancimin e Rinisë dhe Grave.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *