fbpx

PVD: JEMI DUKE MARRË KËRCËNIME PËR SHKAK TË KËSHILLIT KOMBËTAR, PO VIHET NË PYETJE PUSHTETI KOMUNAL

 

Bujanoc, 02. dhjetor 2022. Partia për Veprim Demokratik (PVD) bëri të ditur se për këshilltarët e kësaj partie në Kuvendin e Bujanocit po dërgohen kërcënime dhe shantazhe për shkak të formimit të shumicës në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) dhe se ende nuk është arritur marrëveshje për kryesia e këshillit pas zgjedhjeve të 13 nëntorit.

– Për PVD-në shqetësuese janë përpjekjet për ndërhyrje jashtëinstitucionale, metodat e shantazhit dhe kërcënimet ndaj këshilltarëve, veçanërisht PVD-së, e me këtë po kushtëzohet ekzistenca e pushtetit komunal në Bujanoc me formimin e koalicionit për KKSH-në – thuhet në komunikatën e nënshkruar nga kryetari i partisë Shaip Kamberi.

Bujanovaçke shkroi të enjten se Lëvizja për Progres Demokratik (LPD) e nënkryetarit aktual Shqiprim Musliu po kërkon postin kryetarit të KKSH dhe se mbijetesa e shumicës qeverisëse në këtë komunë po vihet në pikëpyetje për shkak të një kërkese të tillë.

“Mjerisht në mesin e këtyre ndërhyrësve janë edhe figura institucionale nga Bujanoci ndaj të cilëve qeverisja komunale në Bujanoc duhet të reagojë në mënyrë urgjente dhe institucionale, për t’ja ndërprerë hovin destabilizues.”, thuhet në komunikatën e PDD-së.

Kjo parti thotë gjithashtu se edhe pse pas disa raundesh negociatash nuk ka marrëveshje për përbërjen e re të kryesisë së NSA-së, do të vazhdojnë konsultimet për ndërtimin e koalicionit.

– PVD-ja merr përsipër të qëndrojë e përkushtuar ndaj marrëveshjes për koalicionin qeverisës në Bujanoc, të arritur në Tiranë, dhe të mos i nënshtrohet asnjë metode të fshehtë dhe banditeske të faktorëve të parëndësishëm jashtinstitucional që për përfitime personale tentojnë të destabilizojnë Bujanocin, thuhet nga PVD.

Megjithatë, do të vazhdohet, siç thonë ata, të insistojnë në respektimin e parimit elementar të demokracisë – parimit të fituesit të zgjedhjeve.

“Në të njëjtën kohë, ne insistojmë që rruga për të shkuar është koordinimi me Prishtinën dhe Tiranën”, thuhet në njoftim.

Shtohet se ndaj kërcënimeve partia do të reagojë sipas forcës së ligjit dhe duke alarmuar faktorët përkatës në këtë rast dhe se përfituesit politikë në kurriz të qytetarëve të Luginës së Preshevës do të ndiqen me të gjitha mjetet institucionale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *