fbpx

DREJTORESHA PAVLLOVIQ: NUK I PAGUAJMË DITËT E LIRA NË PUNONJËSI NË DITËN E FESTËS NUK ËSHTË NË NDËRRIM

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 09. dhjetor 2022. Drejtoresha e Shtëpisë së shëndetit në Bujanoc, Dr. Daliborka Pavlloviq, i ka hedhur poshtë si të pavërteta pohimet e kryetarit të PR-së, Sasha Arsiq, se punëtorët e Emergjencës nuk paguhen për një ditët e pushimit gjatë festave. “Të gjithë punonjësit në institucionin tonë kanë absolutisht të gjitha të drejtat e përcaktuara me ligj”, thotë drejtoresha.
– Thjesht duhet të keni parasysh orarin e punës. Nëse festa e pagëzimit i ndonjë punëtori është në një ditë kur ai është planifikuar të punojë atë ditë, ai merr një ditë pushim. Nëse një punonjës është i lirë ditën e pagëzimit, pse duhet të marrë pushim me pagesë, kur tashmë është i lirë sipas orarit – thotë drejtoresha.
Ajo theksoi se kështu funksionojnë absolutisht të gjitha institucionet në vend dhe se Shtëpia e shëndetit në Bujanoc nuk dallon nga të gjitha të tjerat kur është fjala për të drejtën për një ditë pushimi për shkak të festës.
– Nuk bëhet fjalë absolutisht për ndonjë shkelje të të drejtave të punonjësve – shtoi ajo.
Ndaj kritikave të Arsiqit se kush do të pranohet për praktikë profesionale vendos Komuna dhe jo Shtëpia e shëndetit dhe se përsëri shumica e praktikantëve do të jenë nga komuniteti shqiptar, Pavlloviq përgjigjet se do të pranohen të gjithë ata që kanë aplikuar në kohë.
– Më 28 tetor kemi paraqitur kërkesë në Komunë për rreth tridhjetë praktikantë, po aq kemi pasur vitin e kaluar. Të gjithë ata që kanë aplikuar gjatë asaj periudhe dhe kanë shprehur dëshirën për trajnim profesional në Shtëpinë e shëndetit janë shqyrtuar dhe janë pranuar. Ata që kanë aplikuar pas afatit do të duhet të presin vitin e ardhshëm ose këtë mund ta bëjnë vullnetarisht – thotë ajo.
Drejtoresha nuk është e njohur, siç tha ajo, me vendimin komunal për miratimin e pranimit të 28 kandidatëve për praktikë profesionale në Shtëpinë e shëndetit.
– Ende nuk kam asnjë reagim në lidhje me kërkesën. Jemi në pritje të ftesës për nënshkrimin e kontratës – ka shtuar ajo.

Bujanovaçke më herët ka paralajmëruar se lidhja e kontratës me punëdhënësit në Programin e praktikës profesionale mund të ndodhë këtë javë, pas së cilës praktikantët mund të fillojnë punën.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *