fbpx

BEHLULI: REGJISTRIMI TREGOI SE LUGINA E PRESHEVËS PO VDESË, DIKUSH DUHET TË PËRGJIGJET PËR KËTË

 

Bujanoc, 22. dhjetor 2022. Dikush duhet të mbajë përgjegjësi për largimin masiv të shqiptarëve nga Bujanoci, Presheva dhe Medvegja, siç tregojnë rezultatet e regjistrimit. Që gjërat të bëhen edhe më keq, shumë po përgatiten të largohen, thotë për Bujanovaçke Nexhat Behluli, një biznesmen vendas dhe punëtor mediatik, faqja e të cilit në Facebook ka një ndikim të madh në mesin e shqiptarëve.

– Kur së fundi njoftova se në komunën e Bujanocit dhe Preshevës janë regjistruar një numër rekord i shqiptarëve, 96.359, për pak më ra të fikët nga gëzimi, por sot më duhet ta prish disponimin me informacione që mund t’i mërzitin shqiptarët. Bëhet fjalë për faktin se nga ky numër 37.521 shqiptarë jetojnë jashtë këtyre dy komunave, thotë Behluli.

– Kjo nuk është e lehtë, por është e vërtetë – shton ai.

Behluli thotë se beson se numri i të larguarve është shumë më i madh dhe e quan situatën alarmante.

Si shembull, ai përmend fshatin e tij në fshatin Lucane ku, siç thotë ai, nga 42 shtëpi, njerëz ka vetëm në 17 prej tyre.

– Dhe kur e përsëris si papagall se Lugina e Preshevës po vdes në heshtje, askush nuk më merr seriozisht – përfundon Behluli.

Bujanovaçke më herët sot ka publikuar deklaratën e drejtorit të Entit Statistikor Republikan, Miladin Kovaçeviq, i cili ka thënë se në tri komunat e jugut të Serbisë aktualisht jetojnë maksimumi 62 mijë shqiptarë, ndonëse janë regjistruar rreth njëqind mijë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *