fbpx

ERS: PAGA MESATARE E TETORIT NË BUJANOC 51.889 DINARË

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 26. dhjetor 2022. Paga mesatare neto në komunën e Bujanocit në tetor ishte 51.889 dinarë. Bujanocasit janë ende të parafundit për sa i përket të ardhurave në rrethin e Pçinjës, ndërsa paga më të larta kanë vetëm ndaj preshevarëve, mesatarja e të cilëve është 51.345 dinarë, sipas të dhënave zyrtare të Entit Republikan Statistikor (ERS) të publikuara sot.

Paga mesatare në Bujanoc është 23.400 dinarë më e ulët se mesatarja zyrtare e vendit, e cila për muajin tetor është 75.353.

Qytetarët vërtet i vënë në dyshim të dhënat zyrtare të ERS-së, për të cilat Bujanovaçke ka shkruar tashmë.

Në komunën e Beogradit, Stari Grad, pagat janë 2.5 herë më të larta se në Bujanoc. Kjo komunë është rekordmene për nga paga mesatare – 130.685.

Me një mesatare prej 57.379 dinarë, banorët e rrethit të Pcinjit janë 18.000 dinarë larg mesatares kombëtare.

Vranja tani ka mesataren më të mirë në rreth – 59,422 dinarë.

Krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, paga mesatare neto është nominalisht më e lartë për 14,1 për qind, dhe realisht më e ulët për 0,8 për qind.

Fitimet neto mesatare në tetor ishin 57,810 dinarë, që do të thotë se 50 për qind e të punësuarve kanë fituar të ardhura deri në shumën e deklaruar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *