fbpx

KRYEBASHKIAKU I TIRANËS QYTETAR NDERI I PRESHEVËS

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 19 janar 2023. Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj, të premten do të marrë titullin qytetar nderi i komunës së Preshevës, është konfirmuar për Bujanovaçke në zyrën e kryetarit të kuvendit lokal, Sami Salihu.
Më shumë se një vit më parë, me iniciativën e Salihut Kuvendi i Preshevës e shpalli Veliajn qytetar nderi.
Siç thonë në kabinetin e tij, ai e ka merituar këtë mirënjohje sepse e ndihmon Preshevin në mënyra të ndryshme.
– Bëhet fjalë për një lider të ri, puna e të cilit për mirëqenien e qytetarëve mund të shërbejë si shembull për të gjithë. Me iniciativën e tij, Tirana ishte ndër të parat që ndihmoi Preshevën me 50.000 euro të destinuara për sanimin e pasojave të përmbytjeve të mëdha në vitin 2021. Autoritetet e Tiranës ndihmojnë të rinjtë, studentët, japin bursa – thonë nga kabineti i Salihut.
Në pyetjen e Bujanovaçkes nëse Ministria e Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale ka dhënë pëlqimin për vendimin e Kuvendit lokal për shpalljen e Veliajt qytetar nderi, na u përgjigj se ende janë në pritje të përgjigjes së Ministrisë.
Kujtojmë se qeveria në Bujanoc nuk mori përgjigje pozitive kur në fund të vitit 2020 shpalli qytetar nderi ministrin e atëhershëm të Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj. “Për shkak të armiqësisë së tij të hapur ndaj Serbisë”, shpjegoi në atë kohë ministrja Marija Obradoviq.
Veliaj nuk angazhohet në politikën e nivelit të lartë ashtu siç bëri Cakaj dhe kanë një anëtarësim të përbashkët në Partinë Socialiste të kryeministrit shqiptar Edi Rama.
Në zyrën e kryetarit të Kuvendit të Preshevës, e theksuan si diçka pozitive faktin që Veliaj është partiak i Edi Ramës.
Pas Preshevës, kryetari i Tiranës do të vizitojë edhe Bujanocin dhe do të takohet me kryetarin e komunës, Nagip Arifi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *