fbpx

KOMUNA ËSHTË NË PRITJE TË KONKURSIT PËR RREGULLIMIN E LIQENIT TË BUJANOCIT

Shkruan: I. Jovanoviq

Bujanoc, 26. janar 2023. Projekti i Bashkimit Europian prej 10 milionë dinarë për ndërtimin e rrugës për në Liqenin e Bujanocit ende është në pritje të miratimit, por e ka kaluar atë që ka të bëjë me mbrojtjen nga vërshimet– thonë nga Komuna e Bujanocit. Shefja e Drejtoratit për Investime dhe Zhvillim, Fazila Azemoviq, thotë se projekti nuk ka të bëjë vetëm me rrugën, por edhe me infrastrukturën tjetër që ka të bëjë me liqenin.
– Ne kemi dorëzuar një projekt në emër të kompanisë “Komunalia” dhe ka të bëjë me punë parandaluese që kanë të bëjnë me përmbytjet dhe ai projekt ka kaluar, gjegjësisht janë miratuar mjetet. Rezultati kryesor i kësaj është blerja e një ekskavatori për këtë ndërmarrje publike – thekson Azemoviq.
Projekti i dytë ka të bëjë me infrastrukturën e liqenit të Bujanocit dhe, siç thotë ajo, është përgatitur dokumentacioni i plotë i projektit.
“Projekti është gati, presim rezultatet, nëse shkon mirë, nëse jo, është e rëndësishme që të kemi një projekt gati dhe të mund të konkurrojmë në një vend tjetër”, thotë kreu i Drejtoratit për Investime dhe Zhvillimi.
Sipas saj, përmes programit të bashkëpunimit ndërkufitar, komuna ka aplikuar vetëm për rrugën, pasi ka qenë shuma e mjeteve të parashikuara, por projekti dhe dokumentacioni teknik është përgatitur jo vetëm për rrugën, por edhe për të gjitha përmbajtjet e tjera që kanë të bëjnë me liqenin.
– Projekti përfshin edhe dokumentacionin për rregullimin e brigjeve, për këndin e lojërave të fëmijëve në liqen, për rregullimin e kanalit përmes të cilit derdhet uji nga mali në liqen, për elektrifikimin e plotë të rrugës deri në fund të liqenit dhe për rregullimin e të gjithë plazhit, shpjegon bashkëbiseduesja.
Kujtojmë se Komuna e Bujanocit dhe Likovës së Maqedonisë së Veriut, në kuadër të bashkëpunimit ndërkufitar “Serbi – Maqedonia e Veriut”, aplikuan bashkërisht për rreth 200.000 euro nga fondet e Bashkimit Evropian me projekte për zhvillimin e turizmit, për të cilin Bujanovaçke ka shkruar më parë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *