NË QENDËRN E PRANIMIT NË BUJANOC VETËM 50 MIGRANTË, KONTROLL I SHTUAR I KUFIRIT

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 15 shkurt 2023. Aktualisht janë rreth pesëdhjetë mërgimtarë të strehuar në Qendrën pranuese në Bujanoc, që është rreth 20 për qind e kapacitetit, mësojnë Bujanovaçke nga kjo Qendës. Në qendrën më të madhe në Preshevë, ka më shumë – rreth 250, që është përsëri gjashtë herë më pak se kapaciteti maksimal.
Fluksi dukshëm më i ulët i emigrantëve ishte për shkak të kontrollit më intensiv të kufirit, zyrtarët në këto qendra pranimi, kështu që rrugët e emigrantëve kalojnë sërish përmes Bullgarisë, duke anashkaluar Serbinë.
Gjatë verës së vitit të kaluar fluksi ishte shumë më i madh, kështu që në fund të gushtit në Preshevë ishin mbi 1500 migrantë.
Që nga janari i këtij viti, policët kufitarë serbë dhe policët hungarezë dhe austriakë kanë siguruar bashkërisht kufirin serb me Maqedoninë e Veriut për të parandaluar kalimin ilegal të emigrantëve, për të cilin ka shkruar Bujanovačke.
Në Komisariatin për Refugjatë të Serbisë, për agjencinë e lajmeve Beta u tha se 2298 migrantë tani janë duke qëndruar në të 16 qendrat e pritjes për migrantë dhe qendrat e azilit, që është 45 për qind e kapacitetit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *