fbpx

GJYKATA E DËNON MUSTAFIN DHE KËSHILLIN E SHQIPTARËVE PËR SHKAK TË VENDOSJES SË FALMURIT SHQIPTAR

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 24 shkurt 2023. Për shkak të vendosjes së flamurit shqiptar në selinë e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) në Bujanoc, më 28 nëntor 2021, në festën kombëtare të shqiptarëve – Ditën e Flamurit, Gjykata për kundërvajtje ka dënuar kryetarin e Këshilli Ragmi Mustafi dhe institucionin përfaqësues.
Mustafi ka konfirmuar për Bujanovaçke se bëhet fjalë për gjoba, por nuk ka specifikuar shumat.
Për shkeljen e dispozitave të nenit 41 të Ligjit në përdorimin e stemës, flamurit dhe himnit të Republikës së Serbisë, shqiptohen gjobat nga 50.000 deri në 500.000 dinarë për personin juridik dhe nga 5.000 deri në 25.000 dinarë për personin përgjegjës.
Mustafa dhe Këshilli u dënuan për vendosjen e flamurit të një shteti tjetër pa flamurin e Republikës së Serbisë.
Ai theksoi se ky është dënimi i tij i 3-të për ngritje të flamurit në 4 vitet e fundit.
-Gjatë mandatit tim 4-vjeçar kam marrë 5 herë padi nga Gjykata e Vranjës për ngritjen e Flamurit kombëtar shqiptar dhe për këtë jam gjobitur 3 herë. Nuk ka asnjë numër dënimesh që mund të më ndalojnë dhe të na detyrojnë të heqim dorë nga simbolet tona kombëtare dhe flamuri kombëtar – tha Mustafa.
Ai theksoi se shqiptarët nuk duhet të ndryshojnë flamurin, por shteti duhet të ndryshojë ligjin diskriminues që ndalon përdorimin e lirë të simboleve kombëtare.
Për shkak të vendosjes së flamurit shqiptar, prej vitesh ka ngritur kallëzime kundërvajtëse ndaj Ragmi Mustafës dhe ndaj zyrtarëve dhe drejtorëve të enteve publike, të cilët janë dënuar për kundërvajtje.
Mustafi shtoi se ishte interesante se dënimi erdhi në të njëjtën ditë kur në Beogradi “festohej për herë të parë përvjetori i Pavarësisë së Republikës së Kosovës”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *