fbpx

MINISTRIA KA CAKTUAR DREJTUESIT E KËSHILLIT KOMBËTAR TË SHQIPTARËVE

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 2. mars 2023. Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave dhe Dialogun Social ka formuar sot Autoritetin e Përkohshëm që do të menaxhojë Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) deri në zgjedhjet e reja. Emrat e kryetarit dhe katër anëtarëve të Autoritetit të Përkohshëm, megjithatë, ende nuk janë publikuar dhe nuk dihen as për përfaqësuesit e partive shqiptare në Bujanoc, me të cilët ka biseduar Bujanovaçke. “Aktvendimi ende nuk ka arritur në Bujanoc”, thonë palët.
“Ministria mirëpret gatishmërinë e demonstruar të katër listave shqiptare për të marrë pjesë në organin e përkohshëm qeverisës në raport me numrin e votave të fituara”, u njoftua sot. Partia për Veprim Demokratik (PVD) ka marrë më së shumti vota në zgjedhjet e nëntorit.
Formimi i Autoritetit të Përkohshëm ishte i nevojshëm sepse pesë partitë që fituan mandatet në KKSH, në zgjedhjet e nëntorit të kaluar, nuk arritën të bien dakord për një shumicë para afatit. Alternativa për Ndryshim, partia e dytë më e madhe, njoftoi më herët se anëtarët e saj nuk do të ishin pjesë e Autoritetit të Përkohshëm.
“Me synimin për të formuar një organ të përkohshëm qeverisës në mënyrë sa më efektive dhe një organizim të mirë dhe efektiv të zgjedhjeve të ardhshme elektorale, kryeministrja Ane Brnabić caktoi një takim me përfaqësues të gazetave shqiptare gjatë javës së kaluar. Përfaqësuesit e organizatave ndërkombëtare kanë qenë vazhdimisht të përfshirë në të gjithë procesin, veçanërisht shefi i misionit të OSBE-së në Serbi, Jan Bratu”, tha ministria.
Shtohet se në procesin e formimit të Autoritetit të Përkohshëm janë zhvilluar një sërë konsultimesh me përfaqësues të gazetave shqiptare.
Ministri Tomislav Zhigmanov paraprakisht i tha Bujanovackes se gjatë zgjedhjes së kryetarit dhe anëtarëve të Autoritetit të Përkohshëm do të ketë parasysh përfaqësimin e listave zgjedhore nga zgjedhjet e 13 nëntorit, nga të cilat janë zgjedhur anëtarët e Këshillit kombëtar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *