fbpx

TËRNOCASIT KËRKOJNË PARK, NAGIP TASHI I ADRESOHET KOMUNËS ME PETICION

Shkruan: I Jovanoviq

Bujanoc, 17. mars 2023. Nagip Tashi nga Tërnoci inicoi një peticion për ndërtimin e një parku në atë fshat duke marrë më shumë se 500 nënshkrime nga banorët lokal. Ai të enjten ka dorëzuar peticionin në Bashkësinë lokale Tërnoc dhe Komunën e Bujanocit teksa tani është në pritje të përgjigjes.

Siç thotë Tashi, ideja është të krijohet një vend në qendër të fshatit ku fëmijët të luajnë dhe qytetarët e moshuar të relaksohen.

– Në qendër të Tërnocit, pranë lumit, është një sipërfaqe që aktualisht duket si një xhungël dhe mund të jetë një vend i mrekullueshëm për lojë dhe rekreacion për fëmijët dhe bashkëqytetarët tanë, kështu që më lindi ideja. për fillimin e një peticioni për ndërtimin e parkut – shpjegon Tashi për Bujanovaçke.

Ai për një kohë të shkurtër mblodhi, siç thotë ai, 517 nënshkrime dhe të enjten ua dorëzoi peticionin autoriteteve në Komunën e Bujanocit dhe Bashkësisë lokale Tërnoc.

– Është e çuditshme për mua që për 23 vjet asnjë nga politikanët nuk e vuri re që ai vend mund të përdoret për diçka të bukur – shton Tashi.

Ai verifikoi statusin e tokës në kadastër dhe zbuloi se parcela është në pronësi të NEU “Srbijavoda”.

Afër këtij lokacioni janë çerdhja e fëmijëve dhe ambulanca e fshatit, kështu që, sipas Tashit, ai vend do të ishte një vend i mrekullueshëm për një park, duke qenë se në qendër të Tërnocit nuk ka vend ku fëmijët të luajnë.

– Ideja ime u mbështet jo vetëm nga njerëzit që jetojnë në Tërnoc, por edhe nga ata që e lanë fshatin shumë kohë më parë, por kuptuan rëndësinë e këtij projekti dhe domosdoshmërinë për të krijuar një vend të sigurt, të mbrojtur nga trafiku, ku fëmijët. , në vend që të shikojnë vetëm celularët, të shoqërohen dhe të kalojnë kohë cilësore – thotë Tashi.
Deri më tani, thotë ai, është ftuar nga tre persona të cilët nuk jetojnë në Tërnoc, por janë të gatshëm të dhurojnë mjete për ndërtimin e parkut.

– Nëse marrim përgjigje negative nga autoritetet, jemi gati ta bëjmë vetë, pra ta pastrojmë vendin dhe ta kthejmë në park – shton Tashi.

Përndryshe, ky nuk është projekti i parë që e ka nisur Nagip Tashi (51), punonjës i Shtëpisë së kulturës në Bujanoc. Po ashtu edhe simboli me emrin e qytetit, i cili u vendos në sheshin në Bujanoc, ishte ideja e tij, e cila u realizua me sukses, për të cilën Bujanovaçke ka shkruar më herët.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *