fbpx

EKIPI I EMERGJENCËS ASISTON GRUAN GJATË LINDJES, NË OBORRIN E SHTËPISË SË SAJ NË BUJANOC

Bujanoc, 28. mars 2023. Të martën herët në mëngjes, në oborrin e shtëpisë së saj familjare në Bujanoc, ekipi i emergjencës solli në jetë me sukses një grua e cila solli në jetë një fëmijë të shëndoshë mashkull. Nëna dhe fëmija janë mirë dhe janë vendosur në Repartin e Gjinekologjisë në Spitalin e Vranjës, shkruan Bujanovacke.

Kjo vepër unike u krye nga Olivera Tonevski, MD, specialiste e mjekësisë urgjente dhe Sasha Arsić, një teknik profesionist në mjekësinë urgjente.

– Mbrëmë ekipi i urgjencës së linjës së parë doli në orën 02:00 menjëherë pas telefonatës sepse kishte filluar lindja. Pasi mbërritëm në vendngjarje, gjetëm një grua që tashmë kishte filluar të lindte. E vendosëm në barelë dhe shkuam në automjet, por foshnja tashmë kishte lëvizur, kështu që nuk mundëm ta transportonim gruan derisa të lindnim fillimisht, tha Arsiq për Bujanovačke.

E bëmë, shton ai, në kushte shtëpie ku nevojiten ekspertizë dhe pajisje speciale, të cilat për fat i kemi.

Siç thotë ai, ai dhe doktor Olivera kanë pasur disa situata të ngjashme në karrierën e tyre dhe kanë ndihmuar një nënë 33-vjeçare që të ketë një fëmijë të dytë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *