fbpx

NGA 1 JANARI 2024 KOSOVARËT PA VIZA NË BE

Bujanoc, Prishtinë 18 prill 2023. (Foto ilustrim i Bujanovaçkes) – Parlamenti Evropian ka dhënë “dritën jeshile” për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës, të cilët nga 1 janari 2024 do të mund të udhëtojnë pa viza në vendet e BE-së.
Siç raporton portali në gjuhën shqipe Ekonomia online, një dokument do të nënshkruhet solemnisht të mërkurën, më 19 prill.
Institucionet e BE-së janë pajtuar që regjimi pa viza për Kosovën të zbatohet deri në datën e fillimit të Sistemit Evropian të Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit (ETIAS), dhe në çdo rast më së voni më 1 janar 2024
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *