MUSLIU MEGJITHATË E MERR POZITËN E KRYETARIT NË KËSHILLIN KOMBËTAR SHQIPTAR, NEVZAD LUTFIU KRYETARI I KOMPROMISIT

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 8. maj 2023. Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve (KSHK), në dy vitet e ardhshme do të udhëhiqet nga Nevzad Lutfiu nga fshati Osllarë, anëtar i Lëvizjes për Progres Demokratik (LDP) të udhëhequr nga Shqiprim Musliu. Lutfiu është deputet i LPD-së në Kuvendin e Bujanocit, me profesion është jurist, ndërsa në moshën 30 vjeçare do të bëhet kryetari më i ri i Këshillit Kombëtar. Në fushatën elektorale ai ka paralajmëruar se sapo të bëhet kryetar i KKSH-së do të kërkojë ndryshimin e emrit të shkollës “Desanka Maksimoviq” në Bilaç, pasi, sipas tij, është fyerje që këtë emër ta mbajë shkolla në vendbanimin e dytë shqiptar në Komunën e Bujanocit, për nga numri i banorëve.
Këmbëngulja e partisë së Musliut që Lutfiu të merrte postin e kryetarit të Këshillit pas zgjedhjeve të 13 nëntorit çoi fillimisht në shpërbërjen e Këshillit, përmes emërimit të një organ të përkohshëm, dhe në fund në zgjedhjet elektore.
Përpara zgjedhjeve të së dielës, u arrit një kompromis mes LPD-së dhe Partisë për Veprim Demokratik (PVD), e cila fitoi numrin më të madh të votave në zgjedhjet e nëntorit, ku do të ndahet mandati presidencial. Lutfiu do të drejtojë Këshillin për dy vjet dhe më pas postin drejtues do ta marrë kandidati i PVD-së.
Marrëveshja për menaxhimin e Këshillit është nënshkruar nga PVD-ja, LPD-ja, Partia Demokratike e Nagip Arifit dhe Partia Demokratike e Shqiptarëve, të cilët fituan 10 nga 15 pozitat e mundshme të anëtarëve të Këshillit me performancën e tyre të përbashkët në zgjedhjet e së dielës. Në ditët në vijim ata 10 anëtarë të rinj do të zgjedhin Lutfiun për kryetar.
“Faleminderit kryetarit të partisë sime dhe pushtetit lokal që më dhanë të gjitha hapësirat për të vepruar, ju jam mirënjohës gjithë jetën. E di që dikush dyshon dhe nuk e beson këtë që po them, por koha do të tregojë gjithçka”, tha Lutfiu të dielën.
Kryetari i ardhshëm i KKSH-së na tha se do të flasë për Bujanovaçke pasi që edhe zyrtarisht ta merrë postin e kryetarit. Sipas tij, seanca konstituive e këshillit ku do të zgjidhet kryesia, me shumë gjasa do të mbahet të mërkurën.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *